Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ο εκδοτικός οίκος ΕΝΔΟΝ ΓΝΩΣΙΣ είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της φιλοσοφίας του ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, μέσω της έκδοσης αξιόλογων συγγραφικών έργων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα σε πνευματικό, ηθικό και φυσικό επίπεδο. Θεωρούμε πρωταρχική ανάγκη το να συμβάλλουμε στην σφυρηλάτηση ενός μέλλοντος με ευμενέστερες δυνατότητες προόδου για όλους.

Σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες καταρρέουν και οι πνευματικές ανησυχίες οδηγούνται σε αδιέξοδα, κρίναμε αναγκαίο να εκδώσουμε έργα επιλεγμένων φιλοσόφων και στοχαστών που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν ουσιαστικά τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του απαιτητικού αναγνώστη. Οφείλουμε να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στα αιώνια «Είναι» και τα εφήμερα «φαίνεσθαι» και να δώσουμε στην κάθε κατηγορία αντίστοιχα την αρμόζουσα προσοχή. Αισθανόμαστε το καθήκον να καλλιεργήσουμε και να μεταδώσουμε τις πανανθρώπινες αξίες και τις διαχρονικές αρχές για το καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Εκδίδουμε και διαθέτουμε σε πολύ προσιτές τιμές βιβλία μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, ενώ παράλληλα δημιουργούμε ιδιαίτερο, έντυπο διαφημιστικό υλικό που, μέσω κειμένων και εικαστικών εκφράσεων, στηρίζει τις εκδόσεις μας και παράλληλα προωθεί την φιλοσοφική σκέψη. Με την σκληρή εργασία, την αλτρουιστική συμμετοχή των πολυτίμων συνεργατών μας και την υποστήριξη των βιβλιοπωλών και των αναγνωστών μας, καλύπτουμε μια ευρεία αγορά που εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια ανιδιοτελούς προσφοράς πραγματοποιούμε εκδηλώσεις προώθησης της φιλοσοφίας και της φιλαναγνωσίας, όπως παρουσίαση των έργων που εκδίδουμε και προγράμματα ανάγνωσης σε διάφορες γλώσσες.

Επισημαίνουμε ότι τα έργα που εκδίδουμε διατίθενται μόνο σε έντυπη μορφή υψηλής ποιότητας και ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη για τα ίδια έργα που κυκλοφορούν, παρανόμως από τρίτους, σε κακής ποιότητας έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η εταιρεία μας, σεβόμενη τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει δεσμευτεί μέσω συμβολαίων με τους νόμιμους κατόχους των συγγραφικών δικαιωμάτων των έργων που εκδίδει. Ως εκ τούτου, φροντίζει η έκδοση και διακίνηση των βιβλίων να γίνεται νόμιμα και σύμφωνα με τους προσανατολισμούς και την θέληση των συγγραφέων τους.